top of page
Randi_edited_edited.jpg

Randi Snefjellå

Lege og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri. Opptatt av mat som medisin.

Har konsultasjoner i Sandvika mandag og fredag. Tar også digitale konsultasjoner og telefonkonsultasjoner.

Min historie

Jeg fant tidlig ut at jeg ville bli lege fordi jeg ønsket å hjelpe andre, og fordi jeg var genuint nysgjerrig på kroppen. Jeg har alltid vært glad i mat og begynte å interessere meg for kosthold for alvor da jeg ble student, og fikk barn selv. De fikk utslett og eksem og det ble tydelig for meg at det måtte ha med maten å gjøre.

 

Da jeg ble ferdig lege jobbet jeg på i indremedisin, allmennmedisin og barnemedisin. Jeg skulle bli barnelege, men byttet over til barnepsykiatri på grunn av kronisk sykdom i familien, jeg trengtes hjemme på kveld og nattestid. De siste årene har jeg tatt en funksjonellmedisinsk utdanning.

 

Arbeid med psykisk helse er arbeid med kropp og sinn, og det har lært meg om mulighetene for bedring og for endring. Jeg har hele tiden hatt søkelys på å finne årsak til hvorfor vi blir syke, og dette har ført meg til en mer helhetlig måte å tenke på. Der kommer steinalderkostholdet inn som mat kroppen er kodet for å fungere godt på, med gode naturlige råvarer, med fravær av raffinert sukker og mel, og med naturlig fett, planter og rene proteinkilder.

 

Selv begynte jeg å legge om fra et normalt norsk kosthold til lavkarbokosthold som et forsøk for å hjelpe en venn som hadde leddgikt. Jeg tenkte kostomlegging kunne hjelpe henne, og at jeg fikk prøve det ut først. Jeg følte meg overraskende mye mer energisk på dette kostholdet og mange plager ble borte på kort tid, som trøtthet, magesmerter, smerter i ledd, eksem på hendene, nedstemthet på morgenen. Jeg fikk bedre humør og bedre utholdenhet.  Jeg har det fremdeles best med et lavkarbokosthold, og spesielt uten gluten, kumelk og sukker. Jeg spiser hovedsakelig plantebasert, men med innslag av gode proteinkilder fra fisk og kjøtt.

Jeg vil gjerne hjelpe deg med å finne ditt riktige kosthold, som din kropp er laget for, som gir best helse og helseforbedring for deg.

bottom of page