top of page

Anbefalt litteratur

Ut av hjernetåken1[1042].jpg
Ut av hjernetåken

Synes du det er vanskelig å holde konsentrasjonen oppe? Føler du at hodet er fylt av bomull? Gruer du deg til neste arbeidsdag, til eksamen eller til en sosial sammenkomst fordi du kjenner deg omtåket? Ut av hjernetåken viser hvordan du blir deg selv igjen!  

Fortvil ikke, du som føler deg tåkete i hodet: Med denne bokas gode og velprøvde verktøy vil du bli mye bedre eller helt bra!

Når sunn mat gjør deg syk.png
Når sunn mat gjør deg syk

Om histamintoleranse og hva du kan spise for å få det bedre.

Har du opplevd å bli dårlig av mat som oppfattes som sunn og næringsrik? Har du plager, men legen sier du er frisk? Da kan det hende du har histaminintoleranse.

Dette er en bok for deg som trenger hjelp til å forstå hvorfor du får vondt i kroppen, ubehag og plager av vanlig mat, når ingenting slår ut på tester. Mange blir nemlig aldri diagnostisert, grunnet manglende kunnskap og diagnoseverktøy blant leger.

Nytt blikk på kolesterol - er vi blitt lurt?

Rundt 600 000 nordmenn bruker kolesterolsenkende medisiner. Har alle disse egentlig nytte av medisinene? I boka får du vite hvordan du kan endre kostholdet til beste for blodårene og hjertet, og dermed kanskje unngå medisiner - og du kan lese historier om hvordan andre klarte det. Det er ikke slik at et høyt totalkolesterolnivå nødvendigvis fører til tette blodårer, hevder forfatterne, som begge er leger med doktorgrad og har lang erfaring med hjertepasienter. Det er bare en del av det «dårlige» kolesterolet som er skadelig, og det måles ikke ved vanlige kolesteroltester hos fastlegen. I boka forteller forfatterne om hvordan de ulike kolesteroltypene virker i kroppen, og stiller spørsmål ved sammenhengen mellom fet mat, høyt kolesterol og tette blodårer. Deres lange pasienterfaring og et dypdykk i forskningen har overbevist dem om at sykdomsårsaken må være mer kompleks enn det som er den gjengse oppfatningen på legekontorene og hos helsemyndighetene. Det er ikke gitt at det beste for hjertet er å velge lettprodukter og unngå mettet fett.

Nytt-blikk-på-autoimmun-sykdom_Dr-Hexeberg[1034].jpg
Nytt blikk på autoimmun sykdom

Det finnes mer enn 100 autoimmune sykdommer. I denne boken presenterer legene Sofie og Erik Hexeberg banebrytende synspunkter på årsaken til at de oppstår, og hva du selv kan gjøre. Gjennom sitt arbeid med pasienter har de erfart at det er mulig å bli mye bedre, en del blir helt friske. Nøkkelen er antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm.

En rekke pasienter forteller i boken om hvordan de har fått en ny og bedre hverdag ved å endre kostholdet sitt. Med kunnskap, råd og oppskrifter fra boken kan også du få et friskere liv!

uten melk.jpg
Uten melk

Tåler du ikke melk, ikke liker melk eller rett og slett ikke ønsker å bruke melk, er dette boken du behøver. Her får du diverse middagsretter, bakst, omelett, salater, supper og tilbehør uten meieriprodukter. Alle oppskriftene er også gluten og sukkerfrie. Du får gode oppskrifter på basis retter som sauser og dressinger, og forfatterne forklarer grundig hvordan du går fram for å få den gode smaken selv om du må utelate melk.I tillegg til oppskriftene får du vite mer om laktoseintoleranse, melkeproteinintoleranse og melkeallergi. Tips til gode melkeerstatninger og ikke minst smarte mattips for travle dager, når du er i selskap eller på reisefot.

Selskapoghelg[1043].jpg
Frisk med lavkarbo - Selskap og helg

Nå er tiden kommet for å invitere til selskap med den beste lavkarbomaten på menyen. Sofie Hexeberg er tilbake med nok en kokebok. 

Denne gangen sammen med kokk Hanne Riise. I boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess.

kakefest.png
Frisk med lavkarbo - Kakefest

Kaker, konfekt, småbakst, dessert og drikke - alt uten sukker og mel

Over 50 oppskrifter på fantastiske fristelser med sunne og naturlige
søtningsmidler. Prøv alt fra den klassiske bløtkaken med krem og friske bær, muffins med topping, rullekake og skoleboller til biscotti, karameller, sjokoladefondant, ostekake, semifreddo, kakao og lemonade. Med tips og råd om nyttig bakeutstyr, teknikker og oppbevaring, samt viktig informasjon om spesielle lavkarboingredienser.

Friskere og lettere med lavkarbo[1060].jpg
Friskere og lettere med lavkarbo

Lavkarbomat inneholder flere viktige næringsstoffer enn et tradisjonelt kornbasert kosthold. Enten du bare vil nyte nydelig, helsevennlig mat, ønsker å gå ned i vekt eller har utfordringer som autoimmun sykdom, vonde muskler og ledd, diabetes eller prediabetes, vil du ha glede av Friskere og lettere med lavkarbo. Du finner frokost, lunsj, middag, kveldsmat, desserter, kaker, snacks, drikke og selskapsmat. Prøv for eksempel enkle kyllingmuffins til frokost, brokkolisalat med pistasjnøtter til lunsj, koteletter med rosmarin til middag - og kanskje en mokkabrownie til kveldskaffen? Du har hele 185 oppskrifter å velge mellom.

Bekreftelsen[1065].jpg
Frisk med lavkarbo - Bekreftelsen

Bøkene i serien Frisk med lavkarbo har hatt enorm suksess. I Bekreftelsen møter vi historiene til pasienter og mennesker Sofie Hexeberg har møtt, eller som har kontaktet henne for å fortelle om hvordan livet deres er forandret. Du kan lese om lavkarbo og trening, sammenhengen mellom fett og kolesterol, og hva du kan gjøre hvis du ikke går ned i vekt selv om du spiser lavkarbomat. Boka tar for seg - Søvn og søvnproblemer - Migrene og hodepine - Epilepsi - Fedme - Høyt blodtrykk - Diabetes type 1 og 2 - Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og graviditet - Multippel sklerose - Bekhterevs sykdom - Psoriasis - Psoriasisartritt - Leddgikt - Matintoleranse og irritabel tarm - Cøliaki - Crohns sykdom - Ulcerøs kolitt.

Frisk med lavkarbo[1064].jpg
Frisk med lavkarbo - Nytt liv med riktig mat

Boken Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat er skrevet av Sofie Hexeberg og ble lansert medio mars 2010.Boken beskriver prinsippene ved lavkarbokosthold og forklarer hvorfor dette er gunstig ved en rekke sykdommer og plager. Sentralt i boken er 35 sykehistorier om pasienter som ved å endre kostholdet til et lavkarbokosthold oppnådde helsemessig gunstige effekter. Objektive resultater som vektendring og endring av blodprøvesvar er inkludert. Mange vil kjenne seg igjen i pasienthistoriene og bli motivert til endring av kostholdet.

Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter[1067].jpg
Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter

Hundre herlige oppskrifter til alle dagens måltider, inkluderer tilbehør, saus, kaker og dessert. Alt du trenger for å legge om til lavkarbo, planlegging, råd og tips. Du får også en fire-ukers kom-i-gang-meny. Lag knekkebrød, muffins, omelett, eggepizza, kjøttkaker, thaisuppe og mye mer.

Lavkarbo for alle[1068].jpg
Lavkarbo for alle

Mat skal smake godt, gi energi og være ren og naturlig og enkel å tilberede. Mat er også medisin, den forebygger eller lindrer og helbreder plager og sykdommer. Alt dette kan du nyte godt av ved å bruke Lavkarbo for alle – kokeboken for deg som vil ta vare på helsen og nyte god mat hver eneste dag.

Her får du 100 lekre lavkarboretter som inkluderer energidrikker, frokost, lunsj, pålegg, småretter, middag, desserter, kaker, snacks, dressinger, sauser og krydder. Smaks- og ernæringsbomber som fermentert mat og kraft finner du også oppskrifter på.

frokost og lunsj.png
Frisk med lavkarbo - Frokost og lunsj

Lag den deiligste og sunneste frokosten og lunsjen uten å måtte ty til de evindelige brødskivene eller kornblandingen. Boken inneholder de beste lavkarbooppskriftene på frokost- og lunsjmat. Alt fra grøt, lavkarbobrød, kjeks, vafler, syltetøy og sjokoladepålegg til sandwicher, paier, supper, salater, kyllingnuggets og pizza. Alle oppskriften er korn- og glutenfrie, og uten tilsatt sukker og gjær.I tillegg til 50 oppskrifter får du alt du trenger å vite om hva lavkarbokosthold er, innkjøpsguide, om ingredienser og tips til oppbevaring av niste.

Annen anbefalt litteratur

Christian B Allan og Wolfgang Lutz, Bedre uten brød

Elaine Cantin, The Cantin Ketogenic Diet

Andreas Eenfeldt, Matrevolusjonen

Ferry og Hallstensen, Treningssuksess med lavkarbo

Pål Jabekk, Helt naturlig mat og trening

Malcom Kendrik, Det store kolesterolbedraget

Jan Kwasniewski, Optimal nutrition

Lars Erik Litsfeldt, Diabetes - nei takk og Spis deg sukkerfri

Stephen D. Phinney & Jeff S. Volek, The Art and Science of Low Carbohydrate Living og The Art and Science of Low Carbohydrate Performance

Dag Poleszynski, Iver Mysterud, Syk av sukker - frisk av fett

David Servan-Schreiber, Kreft & terrenget ditt

Thomas N. Seyfried, Cancer as a Metabolic Disease

Robert K. Su, Carbohydrates can kill

Gary Taubes, Good calories - Bad calories og Why we get fat

Eric C. Westman, Stephen D. Phinney & Jeff S. Volek, Den nye Atkinsdietten

Richard Wrangham, Catching Fire, How Cooking Made Us Human

bottom of page