top of page

Hør podkaster med Erik og Sofie Hexeberg

Tema: KOLESTEROL

Erik Hexeberg gjester i Annette Dragland's podkast "Leger om livet". Der snakker han om kolesterol, metabolsk sykdom, insulin, insulinresistens, triglycerider, HDL, LDL, hjerte- og karsykdom, risiko for sykdom, fettfattig kost, fettrik kost, palmeoljefabrikk, middelhavskosthold, forskning og ulike helsepåstander som vi kanskje må se på på nytt.   

Nyttige lenker

Kostreform

Matvaretabellen

Mat & adferd

Videoforelesninger

Eenfeldt har intervjuet dr. Eric Westman som er en av de aller fremste på lavkarbo i USA. Han har blant annet vært medforfatter på boka "Den nye Atkins-dietten" og har gjennomført flere lavkarbostudier.

Dr. Mary Vernon intervjuet av spesialist i allmennmedisin Andreas Eenfeldt. Hun forteller om sin erfaring med lavkarbo kosthold i sitt kliniske arbeid med pasienter og i sitt eget liv. 

Om lavkarbo kosthold og hvordan man vedlikeholder kostholdsendringer etter at man har oppnådd ønsket vekt, hvordan fettmetabolismen endres på lavkarbo kosthold og valg av typer fett i kosten. Det drøftes også om lavkarbo kosthold i visse urbefolkninger.

Vitenskaps journalist Gary Taubes, representant for American Heart Association Dr Barbara Howard og Dr. Dean Ornish (representant for low fat diet) intervjuet av Dr. Oz. Uenigheten om karbohydratfattig og fettfattig kost kommer tydelig fram.

bottom of page