top of page

Anna Kathrine Ljøgodt

Lege, master i ernæringsmedisin

Anne Kathrine har konsultasjoner i Sandvika tirsdag, onsdag og fredag. Hun har også digitale konsultasjoner.

Min historie

Jeg begynte å interessere meg for kosthold allerede før jeg begynte på medisinstudiet og ble forbauset over at legeutdanningen inneholdt såpass lite ernæringsvitenskap.  Etter turnustjenesten, i 1990, reiste jeg på et studieopphold i USA og lærte om matvareintoleranse/allergi og betydningen av biokjemisk individualitet; at behovet for næringsstoffer og hva som er et optimalt kosthold kan variere mellom ulike personer på grunn av ulike gener, ulikt miljø og ulike helseutfordringer.  I 1991 startet jeg privat legepraksis og begynte å arbeide med mat som medisin.  Jeg erfarte raskt at svært mange pasienter fikk sin helsetilstand vesentlig forbedret ved å eliminere sukkerrik og sterkt bearbeidet, stivelsesrik mat og at matvareintoleranser ikke var uvanlig.  På 2000-tallet gjennomførte jeg et mastergradstudium i England i “Nutritional Medicine” og fullførte et forskningsprosjekt på kosthold, antistoffer mot gluten og melkeprotein, samt gluten- og melkepeptider i urinen  hos pasienter med ME sammenlignet med friske kontroller, under veiledning av dr.med. Karl Ludvig Reichelt.  

Jeg har en brennende interesse for ernæring og livsstilsmedisin og sammenhengen mellom kosthold, livvsstil og den viktige tarmbakteriefloraen, immunsystemet, hormonsystemet og mental/kognitiv helse. Jeg har lang erfaring med rådgivning ved matvareintoleranser, irritabel tarm, betennelsestilstander og fatigue og holder meg oppdatert med regelmessige litteraturstudier og deltakelse på kurs.  Jeg har også sett at kronisk stress kan ha vidtrekkende negative helsemessige konsekvenser og har derfor utdannet meg til lærer og terapeut i MediYoga  (medisinsk yoga) og underviser ukentlige yogaklasser i Sandvika.

Mitt eget kosthold er gluten- , sukker- og melkefritt og basert på naturlige råvarer, med et høyt inntak av sunt fett, mye grønnsaker/plantebasert mat og et moderat inntak av gode proteinkilder, da jeg føler meg best med det. 

bottom of page